Bekijk belangrijke updates
 1. 22/04/2021

  Vonnis waarschijnlijk op 4 juni

  De zaak loopt op zijn eind en wordt aangehouden tot 17 mei, als ook de zaak van medeverdachte Het Meisje is behandeld. Weer twee weken daarna, op 4 juni, wordt vonnis gewezen. Tenzij, benadrukt de rechter, de rechtbank voor die tijd tot het oordeel komt dat de broers vrijgesproken moeten worden. Dan  komen de broers eerder uit voorlopige hechtenis.  Eind liveblog. 

 2. 22/04/2021

  Advocaat kaatst de bal: juist officier interpreteert volop

  De tweede termijn biedt weinig nieuwe inzichten. Wel kaatst De Vilder (advocaat Idris) de bal terug richting officier van justitie; die zou zich juist schuldig maken aan het interpreteren en inkleuren van bepaalde feiten. 

 3. 22/04/2021

  Officier: verdediging interpreteert te veel

  De zaak wordt hervat; de officier van justitie mag in de tweede ronde zijn zaak nog eens bepleiten. Hij vindt in ieder geval dat de verdediging verklaringen uit het dossier veel te veel interpreteert en illustreert dat aan de hand van voorbeelden: verklaringen van betrokkenen uit het duizenden pagina's dikke dossier

 4. 22/04/2021

  Ook Idris' advocaat wil vrijspraak op alle punten

  Advocaat De Vilder vraagt -kortom- vrijspraak van haar cliënt Idris M. op alle punten. Ze is na een een dikke vijf kwartier door haar pleidooi heen. De rechter schorst weer. 

 5. 22/04/2021

  'Getuigenverklaringen uitsluiten want ingefluisterd door rivalen'

  De getuigenverklaringen van De Lange en Enes S. over de rol van Idris M. bij de moordaanslag op Emin Y. moeten volgens De Vilder worden uitgesloten: ze zijn geen bewijs.  Ze zijn volgens haar onjuist en ingefluisterd door de rivalen van Idris en Abas.