1. 21/04/2021

  'Besluit over toelaten Japanse fans bij Spelen pas in juni'

  Het duurt nog even voordat duidelijk is of ook Japanners de Olympische Spelen in Tokio kunnen bezoeken. Een besluit over het toelaten van de eigen bevolking is volgens diverse Japanse media uitgesteld naar juni. De Spelen beginnen op 23 juli.

  Instanews image
  © AP

  De organisatie besloot al eerder dat buitenlandse toeschouwers niet welkom zijn bij het vierjaarlijkse sportspektakel, dat door de coronapandemie al een jaar later dan gepland wordt gehouden. Het was de bedoeling deze maand duidelijk te maken of en hoeveel Japanners er bij de wedstrijden aanwezig mogen zijn.

  Stijgende besmettingscijfers in Japan zorgen voor de vertraging in de besluitvorming. Mogelijk volgt binnenkort weer een afkondiging van de noodtoestand in Tokio vanwege het zich snel verspreidende coronavirus. ,,De timing van de beslissing moet flexibel zijn omdat we de ontwikkeling van het virus in ogenschouw moeten nemen", meldt de organisatie van de Spelen.

 2. 20/04/2021

  Nederlandse atleten na coronabesmetting terug van trainingsstage

  Een delegatie van Nederlandse atleten die op trainingskamp was in het Turkse Belek is teruggekeerd vanwege een coronabesmetting. Volgens een mededeling van de atletiekbond is één Nederlandse atleet besmet geraakt. De omvangrijke groep is daarom maandag al vertrokken uit Belek.

  De atleten waren op trainingsstage ter voorbereiding op onder meer de WK estafette begin mei, andere kwalificatietoernooien en de Olympische Spelen.

  Het is de tweede keer dat de Nederlandse ploeg door het virus wordt getroffen. In maart raakten bij het Europees kampioenschap indoor meerdere atleten besmet.

 3. 20/04/2021

  Vierdaagse van Duinkerke opnieuw geschrapt vanwege corona

  De Vierdaagse van Duinkerke gaat ook dit jaar niet door. De Franse wielerkoers stond gepland van 4 tot en met 9 mei, maar de autoriteiten geven vanwege de coronapandemie geen toestemming om de wedstrijd plaats te laten vinden. Eerder ging er al een streep door Parijs-Roubaix. De klassieker werd verplaatst naar het najaar. Mike Teunissen was in 2019 voorlopig de laatste winnaar van de Vierdaagse van Duinkerke. De Nederlandse wielrenner bleef destijds de Noor Amund Grøndahl Jansen en de Belg Jens Keukeleire voor.

 4. 19/04/2021

  Ook Duitse olympische deelnemers worden tijdig gevaccineerd

  Duitse sporters die de komende zomer deelnemen aan de Olympische Spelen en de Paralympische Spelen van Tokio zullen tijdig worden gevaccineerd tegen het coronavirus. Dat heeft de regering toegezegd aan het olympisch comité van het land.

  ,,We willen in deze moeilijke tijden laten blijken dat we onze atleten ondersteunen", verklaarde minister van Binnenlandse Zaken Horst Seehofer. ,,Als gemeenschap voelen we ons solidair met de olympische sport. De autoriteiten uit de verschillende deelstaten moeten nu goede plannen maken om dit project de komende weken van de grond te krijgen."

  Steeds meer landen besluiten hun olympische atleten vroegtijdig te vaccineren. Nederland is daar inmiddels al mee begonnen.

 5. 19/04/2021

  Speelsteden EK krijgen extra tijd

  Het uitvoerend comité van de UEFA heeft de definitieve bekendmaking van de speelsteden voor het EK komende zomer uitgesteld. Waarschijnlijk is dit gebeurd vanwege alle commotie over de oprichting van een Super League die een schokgolf in de Europese voetbalwereld heeft veroorzaakt.

  De UEFA zou aanvankelijk deze maandag in Montreux de speellocaties van het EK officieel presenteren. Die beslissing is uitgesteld en zal vermoedelijk nu komende vrijdag naar buiten komen. Daardoor hebben de beoogde EK-steden München, Bilbao en Dublin nog wat meer tijd om bij hun autoriteiten gedaan te krijgen dat er bij de geprogrammeerde wedstrijden in hun stadions publiek aanwezig kan zijn. Dat is in principe een voorwaarde van de UEFA om EK-stad te mogen blijven.

  Het EK moet in twaalf landen plaatsvinden maar tot nu toe heeft de UEFA slechts van negen landen de belofte dat toeschouwers welkom zullen zijn. De Johan Cruijff ArenA behoort tot de stadions waar EK-wedstrijden gespeeld gaan worden. De KNVB heeft laten weten te mikken op ten minste 12.000 toeschouwers bij de drie groepswedstrijden van Oranje, plus nog een duel in de achtste finales.