1. 17/03/2021

  'Celtic tegen Rangers mag toch doorgaan'

  De wedstrijd tussen Celtic en Rangers FC in de voetbalcompetitie van Schotland mag toch doorgaan. Volgens Britse media geeft de regering hiervoor toestemming, hoewel er grote vrees bestaat dat de fans de coronaregels niet naleven.

  Rangers werd onlangs voor de tiende keer kampioen in Schotland, wat tot massale bijeenkomsten van feestvierende fans leidde. Ook bij de klassieke derby, ook wel Old Firm genoemd, willen de gemoederen bij de rivaliserende supportersgroepen nog wel eens hoog oplopen.

  Beide clubs hebben hun supporters opgeroepen het duel toch vooral thuis te volgen.

  Instanews image
  © EPA
 2. 17/03/2021

  Ook besmettingen in Groot-Brittannië en Duitsland na EK indoor

  Meer ploegen dan alleen die uit Nederland hebben te maken met veel coronabesmettingen na het EK indoor in het Poolse Torun. Negen leden van de Britse atletiekploeg die bijna twee weken geleden deelnam aan het evenement zijn besmet geraakt. In Duitsland werd bekend dat zeven leden van die ploeg zijn besmet. Nederland bevestigde eerder al acht gevallen.

  De Britse krant The Times meldde dat de hele EK-ploeg na terugkeer in Groot-Brittannië al in isolatie is gegaan. Dat gebeurde nadat in eerste instantie een staflid positief was bevonden. Inmiddels zijn er negen besmettingen geconstateerd onder Britse deelnemers. Nog niet iedereen van die atletiekploeg is al getest.

  Korte tijd later meldde de Duitse atletiekfederatie dat inmiddels zeven leden positief zijn getest op het virus. Duitsland vaardigde 48 atleten af en 19 begeleiders naar Polen. Namen werden niet bekendgemaakt. De Duitse bond vermeldde wel dat bij meerdere landen positieve gevallen aan het licht waren gekomen.

  De Atletiekunie bevestigde maandag dat er acht Nederlandse EK-atleten na het toernooi in Polen positief hebben getest. Namen zijn ook hier niet bekendgemaakt. Geen van deze atleten is echt ziek. ,,Sommigen vertonen lichte klachten en zijn wat grieperig, anderen hebben nergens last van", liet technisch directeur Ad Roskam weten.

  Volgens Roskam verliep het naleven van de coronaregels in Torun moeizaam. De Atletiekunie heeft de positieve gevallen binnen de ploeg gemeld aan de Europese federatie, die eindverantwoordelijk was voor het toernooi.

 3. 17/03/2021

  In Duitsland weer voetbalduel met publiek

  Voor het eerst sinds lange tijd wordt er in het komend weekeinde in Duitsland weer een voetbalwedstrijd met publiek gespeeld. Het gaat om het duel tussen Hansa Rostock en Halleschen FC. De regering van de betreffende deelstaat heeft toestemming gegeven 777 bezoekers toe te laten. In het Ostseestadion van Hansa Rostock is plaats voor 30.000 bezoekers.

  Het gaat om een wedstrijd op het derde niveau van Duitsland.

 4. 17/03/2021

  Volleybalbond houdt bekerfinales in Groningen

  Volleybalbond Nevobo heeft de bekerfinales bij de mannen en de vrouwen toegewezen aan Groningen. Vanwege de coronamaatregelen werd eerder beslist dat het bekertoernooi een andere opzet zou krijgen.

  Tijdens het paasweekeinde (2-5 april) komen de beste acht teams uit de eredivisie voor vrouwen en de eredivisie voor mannen in actie. Dat gebeurt met kwartfinales en halve finales die worden afgewerkt bij de thuisspelende club. Op tweede paasdag volgen de finales, waarschijnlijk nog zonder publiek, in het Groningse MartiniPlaza.

 5. 17/03/2021

  Rusland gaat deelnemers Spelen op vrijwillige basis vaccineren

  Russische sporters die komende zomer deelnemen aan de Olympische en Paralympische Spelen zullen worden gevaccineerd tegen Covid-19. Dat gebeurt op vrijwillige basis, verklaarde sportminister Oleg Matitsin tegenover Russische media.

  Het Internationaal Olympisch Comité (IOC) zei eerder dat vaccinatie wordt "aangemoedigd", maar niet verplicht wordt gesteld. ,,We hebben besloten de sporters die deelnemen aan de Spelen te vaccineren", zei Matitsin. ,,Specialisten van onze gezondheidsautoriteiten werken samen met de sportbonden. Dit is onze grootste uitdaging voor de Spelen."

  In Nederland hoopt sportkoepel NOC*NSF dat alle Nederlandse atleten gevaccineerd zullen zijn voordat ze naar Japan reizen. Technisch directeur Maurits Hendriks zei eerder erop te rekenen dat dat met het huidige inentingstempo lukt.