1. 22/01/2021

  De politie in Londen heeft een trouwfeest met vierhonderd gasten dat plaatsvond in een school stopgezet, meldt BBC. Volgens de huidige coronaregels zijn maximaal zes gasten toegestaan bij een bruiloft.

  Alle ramen van de school waren afgeplakt, waardoor niet naar binnen kon worden gekeken. De politie kreeg meldingen van het feest, waarna agenten ter plekke honderden mensen zagen. De organisator van het feest heeft een boete van 10.000 pond (11.221 euro) gekregen.

  De autoriteiten maakten gisteren nog bekend dat de boetes voor het bijwonen van coronafeestjes in Engeland worden verviervoudigd tot 800 pond (900 euro).

 2. 22/01/2021

  Jagers krijgen een ontheffing van de avondklok voor de jacht op wilde zwijnen en vossen. Het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit heeft aan de provincies en de provinciale faunabeheereenheden gevraagd om de ontheffing te regelen, zegt de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. 

  De jacht op wilde zwijnen is volop aan de gang. De dieren leven voornamelijk op de Veluwe en in Limburg. In december klaagden de jagers al dat het niet gaat lukken om voldoende zwijnen af te schieten, omdat de dieren door de coronadrukte in de bossen steeds verder wegduiken. 

  Deze tijd is volgens jachtexperts ook het meest effectief voor de jacht op vossen

 3. 22/01/2021

  Op de dialyseafdeling van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is corona uitgebroken. Verschillende medewerkers en patiënten zijn besmet geraakt

  Het ziekenhuis heeft maatregelen genomen, zodat er veilig gedialyseerd kan worden door zowel coronapatiënten als bezoekers zonder corona. Alle medewerkers op de afdeling en alle dialysepatiënten zijn extra getest.  

  Hoeveel er besmet zijn wordt vanmiddag duidelijk. Het is nog niet bekend hoe de uitbraak heeft kunnen ontstaan. 

 4. 22/01/2021

  Het aanscherpen en verlengen van lockdowns in Europese landen heeft voor verdere krimp in de dienstensector gezorgd. Dat meldt marktonderzoeker Markit op basis van zijn inkoopmanagersindexen.

  Door de sluiting van horecagelegenheden en winkels ging een graadmeter voor economische activiteit in de dienstensector in januari omlaag naar 45, van een stand van 46,4 in december. Elk cijfer onder de 50 wijst op krimp, daarboven op groei.

  Het is de vierde maand van krimp in de dienstensector, die volgens de Europese Centrale Bank (ECB) goed is voor bijna driekwart van het bruto binnenlands product van de eurolanden.

 5. 22/01/2021

  Israël heeft donderdag een recordaantal van 224.000 mensen ingeënt tegen het coronavirus, schrijft minister van Gezondheid Juli Edelstein op Twitter. Israël heeft sinds het begin van de vaccinatiecampagne 2,4 miljoen mensen hun eerste prik gegeven. 850.000 mensen ontvingen ook al de tweede dosis.

  Israël behoort wereldwijd tot de koplopers op vaccinatiegebied. In Duitsland zijn tot en met donderdag 1,3 miljoen mensen voor het eerst ingeënt en 78.000 mensen voor de tweede keer. De meest recente cijfers in Nederland melden dat er hier 77.000 mensen zijn ingeënt tussen 6 en 17 januari.

  Israël zit momenteel in een derde golf van besmettingen. Ondanks de voortvarende inentingscampagne stijgt het aantal besmettingen nog hard. Er is een strenge lockdown van kracht in het land.