1. 11/01/2021

  Suriname verwacht dat het aantal besmette personen de komende twee weken zal stijgen naar rond de 100 tot 120 gevallen per dag. Volgens minister Amar Ramadhin van Volksgezondheid is die stijging direct terug te leiden naar de afgelopen feestdagen. Veel mensen hebben zich volgens de minister die dagen niet aan de coronamaatregelen gehouden, maar juist volop gefeest.

  De afgelopen weken lag het aantal positieve gevallen in Suriname tussen de 80 en de 100 per dag. De minister hoopt dat na twee weken opnieuw een daling te zien zal zijn, als mensen zich de komende weken weer wat beter aan de coronamaatregelen gaan houden. De huidige maatregelen, zoals onder andere de avondklok tussen 19.00 en 05.00 uur, zullen daarom nog zeker een week gelden.

  Op dit moment kent Suriname 619 actieve besmettingen. Sinds de uitbraak overleden 133 mensen aan de gevolgen van het virus.

 2. 11/01/2021

  In slechts 10 weken tijd is het totale aantal coronabesmettingen wereldwijd verdubbeld. Eind oktober waren er 45 miljoen Covid-19-infecties geteld, sinds zondagmiddag zijn dat er meer dan 90 miljoen. Dat meldt de Johns Hopkins University.

  Van de 90.005.787 mensen die wereldwijd besmet raakten met het virus, overleden er bijna 2 miljoen.

  Van alle landen zijn de Verenigde Staten het hardst getroffen, met ruim 22 miljoen besmettingen. Dat is meer dan het dubbele van dat van India, dat tot nog toe bijna 10,5 miljoen besmettingen heeft geregistreerd.

 3. 11/01/2021

  In de NBA is voor de tweede keer in het nog prille Amerikaanse basketbalseizoen een wedstrijd uitgesteld vanwege het coronavirus. Het duel tussen Boston Celtics en Miami Heat moest zondag worden geschrapt omdat er onvoldoende spelers op de been konden worden gebracht.

  Bij Miami verblijven momenteel veel spelers in isolatie nadat ze in contact waren gekomen met een besmet persoon. De club uit Florida beschikte daardoor niet over het minimumaantal van acht spelers om in actie te kunnen komen.

  Ook bij de Celtics was een flink aantal spelers door het coronavirus niet voorhanden. De club uit Boston kon nog net wel acht fitte spelers opstellen, maar door de nog grotere problemen bij Miami zal het onderlinge duel op een later tijdstip worden gespeeld. 

 4. 10/01/2021

  Dit weekend hebben reclamesleepvliegtuigjes boven Noord-Holland en Utrecht gevlogen met protestboodschappen tegen de coronamaatregelen en het coronavaccin. ,,Covid vaccin levensgevaarlijk’', stond op een van de spandoeken. Een van de vliegtuigjes zou gehuurd zijn door een privépersoon. Op het spandoek van het anders stond de website van Artsen Voor Waarheid afgedrukt; een groep complotdenkers. 

 5. 10/01/2021

  Lockdown of niet, BBQ-restaurant De Kiet in Eindhoven heeft vanavond de deuren geopend voor gasten. Rond 20:40 zat de zaak ramvol, schrijft het ED,,Fuck it, we gaan open”, zeiden eigenaren gisteren nog in een video op Facebook.

  Lang duurde de pret niet: de politie stond enkele minuten later voor de deur. Die stuurde de eters weg. De ondernemers verklaarden niet langer toe te kunnen kijken hoe medeondernemers hun personeel moesten ontslaan of zelfs afstevenen op een faillissement. ,,Je gaat geen vrijheid krijgen. Je moet het nemen”, aldus de eigenaren.

  De boetes voor een overtreding zijn hoog. De burgemeester kan een zaak zelfs sluiten.