1. Eergisteren

  Guardiola en Klopp blij met terugkeer fans

  Pep Guardiola (Manchester City) en Jürgen Klopp (Liverpool) hebben verheugd gereageerd op het besluit van de regering binnenkort weer publiek toe te laten in het Engelse voetbal. Het gaat om 4000 bezoekers per duel, mits de coronacijfers in de betreffende regio dat volgens deskundigen toelaten. ,,Hopelijk gaat het allemaal goed", zei Guardiola. ,,Maar daar ben ik optimistisch over. De overheid heeft ongetwijfeld geluisterd naar wetenschappers en dokters. Daarom geloof ik dat het veilig is. Het zou mooi zijn als dit de eerste stap is naar betere tijden."

  Dat zei Klopp ook. ,,Al begrijp ik niet precies waarom het er dan 4000 moeten zijn, in een stadion van 60.000. Maar het besluit is bijzonder welkom. Wellicht een mooie start van een nieuw begin. Ik juich het van harte toe", aldus de Duitser, die Liverpool vorig seizoen zonder publiek voor het eerst in dertig jaar naar de nationale titel leidde.

  Guardiola neemt overigens geen risico met Sergio Agüero, die herstellende is van een operatie aan een knie en een recente hamstringblessure. Afgelopen weekeinde zat hij wel op de bank in het verloren Premier League-duel tegen Tottenham Hotspur. ,,Het seizoen is nog lang. We nemen geen risico's. Ik wil eerst zien dat hij op de training het vertrouwen weer helemaal terugkrijgt. Natuurlijk hebben we hem nodig, maar dat hij 100 procent herstelt is nu veel belangrijker."

  Instanews image
  © BSR Agency — Jurgen Klopp en Pepp Guardiola.
 2. Eergisteren

  Griekse bondscoach Van 't Schip test positief op corona

  John van 't Schip is besmet met het coronavirus. Dat heeft zijn huidige werkgever, de Griekse voetbalbond, bekendgemaakt. Van 't Schip is sinds de zomer van 2019 de bondscoach van het Zuid-Europese land. Van 't Schip (56) gaat twee weken in thuisquarantaine, laat de bond weten. Hij zat vorige week nog op de bank bij de wedstrijd uit de Nations League tegen Slovenië. Dat duel eindigde in 0-0, waardoor Griekenland in de poule uit League C als tweede eindigde achter de Slovenen. Van 't Schip is oud-speler van Ajax en Genoa. Hij droeg 41 keer het shirt van Oranje.

  Instanews image
  © BSR Agency — John van 't Schip.
 3. Eergisteren

  Wellington Phoenix hele seizoen in Australië

  De Nieuw-Zeelandse voetbalclub Wellington Phoenix verblijft gedurende het hele Australische seizoen op Australische bodem. De club wil met de nieuwe tijdelijke thuisbasis in Wollongong de reisrestricties die gelden voor reizen vanuit Nieuw-Zeeland voorkomen. Wellington Phoenix komt uit in de Australische A-League.

  De club maakte het nieuws bekend als reactie op de publicatie van het speelschema voor komend seizoen. Het nieuwe seizoen begint op 27 december.

  Vorige maand maakte Wellington Phoenix al bekend dat zij het seizoen alleen in Australië zou beginnen. ,,De club zal de mogelijkheden bekijken om later in het seizoen de thuiswedstrijden weer in Nieuw-Zeeland te spelen. Dat is afhankelijk van de wijzigingen die door de Nieuw-Zeelandse regering worden aangebracht rond het quarantaineproces van twee weken bij terugkeer van een persoon naar Nieuw-Zeeland, en de kosten die moeten worden gemaakt om terug te keren naar Nieuw-Zeeland", stelde de club.

  Het reguliere seizoen eindigt op 31 mei, waarna play-offs volgen. Afgelopen seizoen ging de titel naar Sydney FC.

 4. 23/11/2020

  Handbalinternationals Van Kreij en Malestein in quarantaine

  Harma van Kreij en Angela Malestein missen de eerste dagen van de voorbereiding met Oranje op het EK in Denemarken. Ze verblijven tot en met donderdag thuis in quarantaine. De reden is dat een teamgenoot van Van Kreij positief getest is op corona.

  Dat gebeurde in het afgelopen weekeinde na een wedstrijd in de Champions League tussen de Sloveense club EK Krim Mercator en de Hongaarse club FTC Rail Cargo. Van Kreij speelt voor EK Krim Mercator, Malestein voor FTC Rail Cargo.

  Van Kreij is debutante in de EK-selectie. Malestein is een oudgediende die alle successen van Oranje heeft meegemaakt en ook behoorde tot de ploeg die vorig jaar wereldkampioen werd. De formatie van bondscoach Emmanuel Mayonnade verzamelde maandag op Papendal.

  Nederland start het EK volgende week vrijdag in Kolding tegen Servië. De andere tegenstanders in de eerste ronde zijn Kroatië (6 december) en Hongarije (8 december).

  Instanews image
  © BSR Agency — Angela Malestein.
 5. 23/11/2020

  Lampard heeft Havertz terug voor CL-duel

  Chelsea-coach Frank Lampard kan een beroep doen op Kai Havertz in de wedstrijd van morgenavond in de Champions League tegen Stade Rennes. De middenvelder is fit om te spelen nadat hij zijn periode van thuisisolatie heeft voltooid na een positieve test op corona, zei de coach.

  ,,Kai is van nature snel fit, dus ik hoop dat hij met ons meereist naar Rennes en wat speeltijd kan pakken", zei Lampard eerder. Ook Thiago Silva is teruggekeerd in de selectie van Chelsea. Hij ontbrak in de wedstrijd tegen Newcastle United (2-0-zege).

  Chelsea heeft de laatste vijf wedstrijden die het speelde gewonnen, waaronder het eerste treffen met Rennes, dat eindigde in een 3-0-zege. ,,Ik ben daar tevreden over", zei Lampard. ,,We hebben een goed gevoel, maar ook een houding dat we nog beter willen. Zes overwinningen op een rij zou mooi zijn, maar we mogen vooral niet inzakken. Rennes heeft een goed team. We moeten ons niveau vasthouden."

  Instanews image
  © BSR Agency — Kai Havertz.