1. 18/10/2020

  Deze liveblog wordt nu afgesloten. Het laatste coronanieuws lees je hier

 2. 18/10/2020

  De Italiaanse premier Giuseppe Conte heeft vanavond een nieuwe reeks maatregelen aangekondigd om Covid-19 een halt toe te roepen, waaronder beperkingen voor bars en restaurants en  een oproep om nog meer thuis te werken.

  Deze maatregelen ,,zullen ons in staat stellen het hoofd te bieden aan de nieuwe golf van besmettingen die Italië en Europa ernstig treft. We kunnen geen tijd verspillen. We moeten maatregelen nemen om een ​​nieuwe algemene lockdown te vermijden die onze economie ernstig in gevaar zou kunnen brengen", stelde Conte tijdens een persconferentie in Palazzo Chigi, de regeringszetel.

  De algemene gedachte is om bijeenkomsten en samenkomsten tegen te gaan, zowel in de openbare ruimte als op andere plekken. Restaurants moeten hun deuren uiterlijk om middernacht sluiten en kunnen plaats bieden aan maximaal zes personen per tafel. Bars sluiten om 18.00 uur.

  Ambtenaren gaan voor 75% thuiswerken, wat ook sterk wordt aanbevolen aan bedrijven in de private sector. Fysieke vergaderingen moeten worden vervangen door online vergaderingen.

 3. 18/10/2020

  Sinds afgelopen week zijn alle restaurants in Nederland vanwege het coronavirus tijdelijk gesloten, dus ook de wegrestaurants. Tot grote frustratie van de Federatie Wegverzorgende Horecabedrijven (FWH), waar vele wegrestaurants bij zijn aangesloten. „Wij zijn zeer teleurgesteld in de overheid”, zegt voorzitter Erik Burgers. „Door onze bedrijven te sluiten, ontnemen ze al die mensen op de weg een maaltijd. Die zetten ze in de kou.”

  De Oost-Europese chauffeurs bereiden intussen op de parkeerplaats hun eigen maaltje. Zij vonden de maaltijden van de wegrestaurants sowieso veel te duur. Lees hier de reportage uit Twente.

  Instanews image
  © Lars Smook — Een Poolse chauffeur bereidt zelf zijn eten langs de snelweg.
 4. 18/10/2020

  De coronamaatregelen treffen ook studentenverenigingen hard. Bij de persconferentie van het kabinet van dinsdag werd duidelijk dat studentenverenigingen voor 4 weken moeten sluiten

 5. 18/10/2020

  Het Centraal Joods Overleg laat weten diep geschokt te zijn over antisemitische leuzen die gescandeerd werden bij de coronademonstratie in Den Bosch gisteren. ,,Deze groep mensen kaapt een demonstratie om antisemitische denkbeelden te uiten. Dit heeft niets met coronamaatregelen te maken.”

  Instanews image
  © Meesters Multi Media / Bart Meesters — De demonstratie in Den Bosch tegen de coronaspoedwet.