1. 15/10/2020

  Peloton ook binnen

  Op bijna negen minuten van winnaar Narvaez komt ook het uitgedunde peloton, met daarbij Joao Almeida en naaste belager Wilco Kelderman, over de streep. In het algemeen klassement verandert nagenoeg niets.

  Bedankt voor het volgen van dit liveblog en graag tot ziens!

 2. 15/10/2020

  Narvaez wint!

  Jhonatan Narvaez is binnen, hij wint de twaalfde etappe van deze Giro d'Italia! Achter hem komt Mark Padun als tweede binnen. Het is nog zo'n zeven minuten wachten op de groep met favorieten.

 3. 15/10/2020

  Nog 1 km

  Laatste kilometer! Jhonatan Narvaez (Ineos Grenadiers) kan alvast juichen, want dit gaat de 23-jarige renner uit Ecuador niet meer weggeven. Hij heeft vijftig seconden voorsprong op eerste achtervolger Mark Padun. Padun kwam tot op tien tellen, maar daarna brak de veer bij de Oekraïner, die weg werd geslagen vooraan door materiaalpech.

 4. 15/10/2020

  Nog 2 km

  In de groep met favorieten is het tempo er helemaal uit. Daar gaan geen verschillen ontstaan tussen de klassementsrenners. Zij zitten op 7'45 van koploper Jhonatan Narvaez, die nog twee kilometer moet afwerken rond Cesenatico, start- en finishplaats van deze twaalfde etappe in de Giro.

 5. 15/10/2020

  Nog 5 km

  Laatste vijf kilometer! De 23-jarige Jhonatan Narvaez gaat het mooiste wielersucces van zijn nog jonge loopbaan boeken. De renner uit Ecuador heeft een halve minuut voorsprong op achtervolger Mark Padun. Dit kan toch niet meer mis gaan voor Narvaez.