1. 03/07/2020

  Hiermee komt dit liveblog ten einde. 

 2. 03/07/2020

  Straf

  ,,Dit ging alle perken te buiten", aldus de rechter. Akyol maakte zich zeer ongerust, ook over zijn familie. Het waren ernstige verwensingen. De rechter houdt geen rekening met het drankgebruik of depressiviteit. De straf: taakstraf van 20 uur. 

 3. 03/07/2020

  De rechter acht bewezen dat R. Akyol heeft bedreigd. Ze twijfelt niet dat R. de berichten via Twitter heeft verstuurd. Ze vindt het lastig te geloven dat R. niet weet wat de aanleiding. ,,Geeft me een vervelend gevoel", aldus de rechter. ,,Het blijft een beetje schimmig. Bekruipt het gevoel dat u niet helemaal verantwoordelijkheid neemt. 

 4. 03/07/2020

  De uitingen zijn volgens de advocate niet gericht om het werk van Akyol als journalist te belemmeren. De aanhouding door acht agenten en de verhoren, maakten diepe indruk op R. De verdachte moest daarna zijn familie inlichten en voor de rechter verschijnen. ,,Hij is al hard gestraft." 

 5. 03/07/2020

  R. kende volgens zijn advocate Akyol helemaal niet. Hij zocht slechts eenmaal op Twitter naar zijn naam. De vriendin van R. hoorde hem nooit over Eus schrijven. R. heeft ook geen mening over Akyol. Dus: geen strafverzwarende omstandigheid, aldus de advocate.