1. 03/06/2020

  Budapest wint bekerfinale voor 10.000 fans

  De voetballers van Budapest Honved FC hebben de Hongaarse bekerfinale gewonnen. Ze waren in de eindstrijd te sterk voor Mezokovesd: 2-1.

  Zo'n 10.000 toeschouwers bekeken de bekerfinale in de nieuwe Puskas National Arena, die plaats biedt aan 65.000 bezoekers. Volgens de Hongaarse veiligheidsvoorschriften was per vier stoelen maar één plaats bezet door een toeschouwer. De fans mochten ook niet achter elkaar gaan zitten.

  In Hongarije, dat minder hard door het coronavirus is getroffen dan veel andere landen in Europa, werd eind vorige maand het voetbalseizoen hervat. Fans waren in beperkte aantallen meteen weer welkom.

  Instanews image
  © EPA — Het lukte niet helemaal om ruimte tussen de fans te laten..
 2. 03/06/2020

  Omstreden LASK begint met nederlaag

  De Oostenrijkse voetbalclub LASK Linz heeft de competitie hervat met een nederlaag. De club verloor op eigen veld van Hartberg, 1-2. LASK is nu derde, terwijl het op het moment dat de competitie wegens de uitbraak van het nieuwe coronavirus werd stopgezet aan kop stond. Vorige week echter kreeg de club zes punten aftrek in de kampioenspoule, omdat het eerder bij de training de coronaregels had overtreden.

  Dario Tadic maakte ver in blessuretijd het winnende doelpunt voor Hartberg. Salzburg, dat vorige week de beker won, is nu koploper in de Oostenrijkse Bundesliga.


  Instanews image
  © Getty Images
 3. 03/06/2020

  Negen positieve tests in Championship

  Bij clubs uit het Championship, het tweede niveau van Engeland, werden negen mensen positief getest. Ze waren verdeeld over zes clubs. Preston en Sheffield Wednesday hebben een positieve test bevestigd.

 4. 03/06/2020

  Maradona langer op zijn troon

  Diego Maradona blijft langer in dienst van Gimnasia y Esgrima. Pluisje heeft zijn contract tot en met het seizoen van 2020/2021 verlengd. De Argentijnse ploeg blijft actief op het hoogste niveau, al scheelde het afgelopen seizoen niet veel. Gimnasia werd negentiende van de vierentwintig ploegen, maar in Argentinië degraderen elk seizoen de clubs met het slechtste gemiddelde over de laatste drie seizoenen. Daardoor leek degradatie onafwendbaar. Echter, door het vroegtijdig stopzetten van de competitie heeft de voetbalbond besloten om de degradatie voor twee jaar te bevriezen.

  Instanews image
  © Getty Images — Diego Maradona.
 5. 03/06/2020

  Topscorer Dessers doneert speelgoed

  Cyriel Dessers, topscorer van de eredivisie in het wegens de coronacrisis vroegtijdig beëindigde voetbalseizoen, doneert speelgoed uit zijn eigen jeugd aan Speelgoedbank Almelo.

  Het speelgoed gaat naar gezinnen die door financiële problemen niet in staat zijn om speelgoed te kopen. De speler ging zelf op pad bij Speelgoedbank Twente en gaf zijn oude spelletjes, boeken en puzzels weg, zo meldt zijn club Heracles. ,,Ik ben blij dat het op deze manier goed terecht is gekomen en ik hoop dat het kinderen blij maakt", zegt Dessers.

  Instanews image
  © BSR_AGENCY — Cyriel Dessers.