Bekijk belangrijke updates
 1. 01/06/2020

  Het was een bijzondere dag, de dag waarop bijna alles weer lijkt te mogen. We gingen weer naar het terras, museum, theater en bioscoop. En vanwege het stralende weer ook naar het strand. Het was allemaal te volgen in dit liveblog. Dit verslag van vandaag sluiten we hiermee af. Dank voor het volgen. Fijne avond nog!

 2. 01/06/2020
  Instanews image
  © Paul Hartman — Ondanks een brand vorige week kon Bonanza in Harderwijk toch open.

  Precies een week geleden werd restaurant Bonanza in Harderwijk opgeschrikt door een brand. Eigenaar Robert van den Berg vreesde dat hij de heropening op 1 juni zou moeten missen. De afgelopen week is echter alles op alles gezet om ervoor te zorgen dat het restaurant op tijd werd hersteld. En dat is gelukt. ,,We hebben een flink wat werk moeten verzetten, maar het resultaat mag er wezen'', aldus Van den Berg. ,,Op een dag als deze realiseer je je pas wat je hebt gemist. Het was een mooie dag, zowel voor onszelf als voor de boulevard. De terrassen zaten vol en iedereen heeft genoten."

 3. 01/06/2020

  Koninklijke Horeca Nederland (KHN) spreekt van een goed verlopen eerste dag in Nederland na de heropening van de horeca. Horecavoorman Dirk Beljaarts heeft op rondreis langs enkele plaatsen in Nederland vooral opluchting geproefd onder de ondernemers en gasten op de terrassen. Beljaarts bespeurde dat de heropening van de horeca vooral rustig en beheerst is verlopen. ,,Ik heb geen gekte gezien, geen rijen of ander gedoe. Alles verliep heel kalm. In gesprekken met gasten hoorde ik ook vaak terug dat mensen het zien als een beloning voor hun goede gedrag. Ze hebben zich goed aan de coronamaatregelen gehouden en nu mogen ze als dank weer het terras op en naar de restaurants", aldus Beljaarts.

  Zijn eigen bevindingen komen volgens hem overeen met het beeld in heel Nederland. Circa 35 contactpersonen en 240 regiobesturen lieten via het netwerk van Koninklijke Horeca Nederland weten dat de heropening overal prima verloopt. ,,Ik kreeg in berichtjes heel vaak een opgestoken duimpje terug en daar word ik heel erg blij van."

 4. 01/06/2020
  Instanews image
  © Frans Paalman — Verslaggever André Valkeman, midden bij parasol, ging weer het terras op. Dat deed hij bij Het Refter in Zwolle.

  Het terras was, zeker op een stralende dag als vandaag, altijd één van de favoriete plekken van verslaggever André Valkeman. Vandaag 'mocht' hij eindelijk weer. In dit verhaal vertelt André of hij zich meteen weer thuisvoelde, of dat het toch nog wennen is in coronatijd?

 5. 01/06/2020
  Instanews image
  © Foto Freddy Schinkel — Volle terrassen op de Plantage in Kampen.

  In Kampen geen aarzeling: de terrassen, de bioscoop en het Stedelijk Museum zijn weer open. Eigenaar Rik Vinke van café Eigenwijs is een gelukkig man. Hij vraagt iedere bezoeker keurig naar zijn of haar gezondheid, maar vreest niet: ,,Mensen die ziek zijn, komen toch niet.’’