1. 31/05/2020

  Championship vanaf 20 juni hervat

  Het Championship, de tweede voetbalklasse van Engeland, wordt vanaf 20 juni hervat. Dat heeft de organisator van de competitie onder de Premier League zondagavond besloten. Er staan nog 108 wedstrijden op het programma, plus twee halve finales en een eindstrijd in de play-offs. De bedoeling is dat het seizoen voor augustus is uitgespeeld, zonder publiek.

  Clubs mogen gebruik maken van vijf wisselspelers, in plaats van drie. De Britse regering gaf zaterdag al groen licht voor de hervatting van de Premier League vanaf 17 juni. In het Championship speelt onder meer het Derby County van manager Phillip Cocu.

 2. 31/05/2020

  Foppen het verst in corona-coopertest: 4400 meter

  Atleet Mike Foppen heeft de beste coopertest afgelegd in een zogeheten corona-solorun. De 23-jarige Nijmegenaar kwam op de atletiekbaan van Zoetermeer tot een afstand van 4400 meter in 12 minuten.

  Foppen duelleerde met Noah Schutte, de specialist op de steeplechase. De twee liepen gelijktijdig op dezelfde baan, maar begonnen net als in het baanwielrennen bij de achtervolging met een halve baan afstand tussen elkaar, in dit geval 200 meter. Schutte gaf weinig toe en legde 4335 meter af in 12 minuten. Mahadi Abdi Ali zette de derde afstand neer met 4240 meter.

  Bij de vrouwen was Lotte Krause de beste met 3710 meter. Ze kwam net iets verder dan de zussen Bo en Britt Ummels, die nagenoeg even ver liepen; 3697 om 3696 meter.

  Wedstrijden zijn nog uit den boze in coronatijd, maar de solorun in Zoetermeer was voor een aantal Nederlandse topatleten een leuke manier om toch de wedstrijdprikkel te ervaren. De coopertest is een begrip in hardloopland en voorheen op middelbare scholen een veel gebruikte manier om de conditie te testen.

 3. 31/05/2020

  US Open wil niet wijken voor coronavirus

  De organisatie van de US Open tennis is ondanks de coronapandemie vooralsnog niet van plan af te wijken van de vertrouwde speeldata en locatie. Ze plant het grandslamtoernooi van 31 augustus tot en met 13 september op de banen van Flushing Meadows in New York. ,,Een veilig toernooi op onze vaste datum en locatie is wel waar we ons 100 procent op concentreren", zegt Stacey Allaster, het hoofd van de Amerikaanse tennisfederatie. "Dat is waar we dag en nacht mee bezig zijn."

  Ze sluit niet helemaal uit dat het grand slam naar een andere datum of locatie verhuist. ,,Het is onze verantwoordelijkheid om ook die mogelijkheden te onderzoeken, maar het ziet er niet naar uit dat zoiets nodig zal zijn. We nemen in de tweede helft van juni een definitieve beslissing."

  Allaster zegt dat de organisatie een strak geregisseerd toernooi voor ogen staat met tal van maatregelen om het coronavirus tegen te houden. Ze denkt onder meer aan speciale chartervluchten voor de tennissers en tennissters uit Europa, Zuid-Amerika en Azië. Voor de reis worden ze getest op Covid-19 en tijdens het toernooi dagelijks gecheckt op ziektesymptomen. ,,Hun entourage zal tot het strikte minimum beperkt worden. Het is niet de bedoeling dat ze met vijf of meer mensen naar hier komen. We kunnen er zelf voor zorgen dat er voldoende fysiotherapeuten en masseurs aanwezig", aldus Allaster.

  Ook het spelen zonder toeschouwers behoort tot de mogelijkheden en wellicht spelen de mannen evenals de vrouwen maximaal drie sets. ,,Daar hebben we het nog niet echt over gehad. Als de spelers erom vragen, zullen we het wel zeker in overweging nemen. Maar zonder input van de spelers is het geen beslissing die we zelf gaan nemen."

  Geen publiek betekent minder inkomsten, zegt financieel directeur Lew Sherr. ,,Maar onze sponsordeals en contracten met de televisiezenders en andere mediapartners zijn aanzienlijk, dus het blijft de moeite lonen om het toernooi toch door te laten gaan."

  Wegens de pandemie zijn er tot eind juli geen proftoernooien op de ATP- en WTA-tour. De Australian Open kon in januari nog doorgaan. Roland Garros is uitgesteld naar de periode van 20 september tot 4 oktober, Wimbledon is volledig afgelast.

  Instanews image
  © BSR Agency
 4. 31/05/2020

  Snookerprofs klaar voor eerste toptoernooi

  De biljartsport maakt zich op voor het eerste grote toernooi na de lange coronapauze. In het Britse Milton Keynes begint maandag een snookertoernooi met deelname van vrijwel alle topspelers uit het Verenigd Koninkrijk, onder wie de huidige wereldkampioen Judd Trump en snookericoon Ronnie O'Sullivan. Publiek is niet welkom in de Marshall Arena.

  In totaal komen 64 profsnookerspelers in actie en die strijden van 1 tot en met 11 juni om een totaal prijzengeld van 242.000 euro. Alle spelers zijn vooraf getest op het coronavirus en moeten zich tijdens het evenement aan strikte hygiëne- en afstandsrichtlijnen houden.

 5. 31/05/2020

  Bendsneyder wint virtuele Britse GP in Moto2

  Motorracer Bo Bendsneyder heeft zijn eerste zege te pakken in de Moto2. De Rotterdamse wegracer won alleen niet op asfalt, maar met de controller. Hij zegevierde in de virtuele Grand Prix van Groot-Brittannië. Bij de start nam de Nederlander van NTS RW Racing de leiding en stond die niet meer af. Met een voorsprong van ruim acht seconden op Kasma Daniel pakte Bendsneyder zijn eerste virtuele Moto2-overwinning.

  De Spanjaard Jorge Lorenzo luisterde zijn rentree in de MotoGP op met een zege. De testrijder van Yamaha, op twee wielen vijfvoudig wereldkampioen, was de snelste in de virtuele Britse grand prix in de koningsklasse. Zijn landgenoot Tito Rabat werd tweede en de Fransman Fabio Quartararo derde.

  Instanews image
  © ANP — Bo Bendsneyder.