1. 28/05/2020

  WK multisport naar 2021

  Het WK multisport, dat van 4 tot en met 13 september in Almere zou plaatsvinden, is vanwege de coronacrisis verplaatst naar 2021. Het sportfestival in Flevoland is voor volgend jaar van 3 tot en met 12 september op de kalender gezet. De tiendaagse telt zes WK's, waarbij de disciplines zwemmen, lopen en fietsen afwisselend en in combinaties worden uitgevoerd.

 2. 28/05/2020

  Weifelende sterren keren terug op het veld

  Aanvoerder Troy Deeney van Watford heeft zich laten overhalen terug te keren op het veld. De spits oordeelde lang dat voetbal tijdens de coronacrisis te gevaarlijk was. Zijn zoontje Clay kampte met ademhalingsproblemen, waardoor de baby tot een risicogroep behoorde. Na een nagenoeg vlekkeloos verlopen eerste trainingsweek keerde Deeney op zijn schreden terug. Na gesprekken met experts liet hij zich overtuigen aan te sluiten bij de selectie.

  Voor de geplande herstart van de Premier League op 17 juni komt het besluit van de invloedrijke speler goed uit. Het lijkt erop dat vrijwel alle weifelende sterren zijn voorbeeld gaan volgen. Alleen over N'Golo Kanté van Chelsea bestaan nog twijfels. De middenvelder, die enkele naasten verloor in het afgelopen jaar, is nog steeds niet te vermurwen. Ook al traint de Fransman inmiddels op de club in afzondering.

  Project Restart krijgt daarmee een enorme boost. Alle 92 resterende duels worden live uitgezonden. Zonder deelname van smaakmakers zou de herstart tot een farce (en lastige gesprekken met rechtenhouders) kunnen leiden.

  Instanews image
  © BSR Agency — Troy Deeney.
 3. 28/05/2020

  Boston Marathon gecanceld

  Voor het eerst in het 124-jarige bestaan van de Boston Marathon is er een editie gecanceld. Wel komt er een virtuele variant. Oorspronkelijk zou de marathon op 20 april verlopen worden. Die datum werd opgeschoven naar 14 september, maar vandaag werd de Boston Marathon definitief van de agenda van dit jaar gehaald.

 4. 28/05/2020

  Luuk de Jong en co op 11 juni tegen Real Betis

  La Liga-president Javier Tebas zei vandaag bij een vergadering met de clubs dat de Spaanse competitie op 11 juni zal beginnen. De laatste speelronde is op 19 juli. Dat melden Spaanse media. Er worden elke dag duels afgewerkt. Doordeweeks zijn er wedstrijden om 19.30 uur, 21.30 uur en 22.00 uur. In het weekend ook om 17.30 uur. Het onderbroken seizoen begint direct met een kraker voor ex-PSV'er Luuk de Jong. Hij ontvangt Sevilla aartsrivaal Real Betis.

  Instanews image
  © EPA — Luuk de Jong.
 5. 28/05/2020

  Voetbalstadions in Rusland met beperkt aantal fans

  De Russische voetbalclubs mogen binnenkort bij de hervatting van de competitie 10 procent van de capaciteit van het stadion benutten. De autoriteiten zijn daarmee in de strijd tegen het nieuwe coronavirus iets soepeler dan vrijwel alle andere landen, waar bij de wedstrijd nog helemaal geen fans worden toegelaten.

  Het is de bedoeling dat er vanaf 21 juni weer mag worden gespeeld in het land, waar de clubs de training inmiddels hebben hervat. Als het de goede kant op gaat met het aantal besmettingen in Rusland worden lopende het seizoen misschien meer toeschouwers toegelaten.

  Vooralsnog zijn de voorschriften in Rusland verder net zo streng als in andere landen. Zo worden de voetballers geregeld op het virus getest, wat inmiddels al tot de nodige positieve gevallen heeft geleid.