1. 21/05/2020

  We sluiten dit liveblog af. Morgen zijn we er uiteraard weer met alle laatste corona-updates. Dank voor het volgen!

 2. 21/05/2020

  Milwaukee Bucks gelooft in hervatten van NBA

  Directeur Jon Horst van de Amerikaanse basketbalploeg Milwaukee Bucks heeft er alle vertrouwen in dat het seizoen van de NBA nog wordt uitgespeeld. ,,Ik geloof nog dat we op een veilige manier kunnen hervatten, met of zonder publiek", zei hij.

  Milwaukee Bucks was de koploper in de Eastern Conference toen de Amerikaanse basketbalcompetitie twee maanden geleden vanwege het coronavirus werd stilgelegd. De ploeg had zich al geplaatst voor de play-offs.

  De organisatie van de NBA kijkt nadrukkelijk naar Disney World als locatie om het seizoen af te maken. Het complex bevat niet alleen veel hotels, maar ook enkele basketbalhallen.

  Ook de Amerikaanse voetbalcompetitie MLS overweegt het seizoen voort te zetten in Disney World. Trainer Frank de Boer van Atlanta United vertelde onlangs dat daar concreet over gesproken wordt. Het voor publiek afgesloten resort beschikt over heel wat voetbalvelden.

 3. 21/05/2020

  Internationale schaatsbond beslist voor september over kalender

  De internationale schaatsunie ISU beslist voor september of de eerste wereldbekerwedstrijden langebaan en shorttrack van het nieuwe winterseizoen doorgaan. Tien weken voor alle andere wedstrijden om de wereldbeker moet duidelijk zijn of de situatie veilig is vanwege het coronavirus.

  De aanhoudende coronacrisis met bijbehorende gezondheidsrisico's en reisrestricties hebben de internationale bond ertoe gebracht een zeskoppige werkgroep in te richten, die tot een goed oordeel moet komen of het veilig en verantwoord is om de wedstrijden om de wereldbeker door te laten gaan. In die werkgroep zitten vertegenwoordigers uit de takken shorttrack en langebaan en een afgevaardigde uit de medische commissie.

  De werkgroep zal onder meer gezondheids- en hygiënemaatregelen formuleren die voor het organiseren van een wereldbeker nodig zijn, maar zich ook bezighouden met de mogelijke consequenties als een wedstrijd afgelast wordt. Daarbij kan gedacht worden aan uitstel, maar ook verplaatsing van wereldbekerwedstrijden naar andere locaties. Ook de gevolgen voor selectieprocedures en de toekenning van startplekken voor grote toernooien vallen onder de verantwoordelijkheid van de werkgroep.

  De eerste wereldbekerwedstrijden van het nieuwe schaatsseizoen staan gepland voor begin november. Tussen 6 en 8 november rijden de shorttrackers in Montréal, een week later starten de langebaanschaatsers in het Poolse Tomaszów Mazowiecki hun internationale campagne.

  Nederland heeft voor komend seizoen drie internationale wedstrijden toegewezen gekregen. Dit zijn het EK allround & sprint, de wereldbekerfinale langebaan en het WK shorttrack in Rotterdam.

 4. 21/05/2020

  Tsitsipas: Planeet krijgt weer adem

  Stefanos Tsitsipas ziet ook voordelen van de coronacrisis, die tennissen voorlopig onmogelijk maakt. De nummer zes van de wereldranglijst uit Griekenland mist de vele toernooien, maar denkt dat de aarde wel gebaat is bij de huidige situatie in veel landen.

  ,,Ik denk eigenlijk dat ze ons één keer per jaar moeten opsluiten", zei hij bij Eurosport. ,,Het is goed voor de natuur, het is goed voor onze planeet. Ik denk dat het voor het milieu zeer voordelig is. Het leven is normaal zo druk dat je nauwelijks tijd hebt om met je gezin door te brengen. Nu is de kans om dat wel te doen."

  Tsitsipas vindt het lastig trainen, nu hij nog geen echt doel heeft. ,,Ik doe rustig aan. Want ik weet ook nog niet wanneer alles weer normaal is."

  De belangrijkste organisaties in het tennis besloten vorige week dat er in elk geval tot 31 juli niet wordt gespeeld. De omstandigheden als gevolg van de uitbraak van het coronavirus worden vooralsnog niet veilig genoeg geacht. Het betekent dat onder meer evenementen in Hamburg, Bastad, Newport, Los Cabos, Gstaad, Umag, Atlanta en Kitzbühel in de komende periode van de kalender zijn gehaald.

  Roland Garros zou eigenlijk komende zondag van start gaan. Het belangrijkste toernooi op gravel is verplaatst naar 20 september. Wimbledon, de beroemde grandslam op gras, is afgelast.

  Instanews image
  © EPA — Stefanos Tsitsipas.
 5. 21/05/2020

  Coronavirus kostte ManUnited al 31 miljoen euro

  Het coronavirus heeft Manchester United al 28 miljoen pond – omgerekend ruim 31 miljoen euro – gekost en naar verwachting zal dit bedrag nog veel verder oplopen. Financieel directeur Cliff Baty stelt tegenover de BBC dat United klaar is om 22 miljoen euro terug te betalen aan de zendgemachtigden, ook als het Premier League-seizoen alsnog wordt uitgespeeld. ,,Onze cijfers van het derde kwartaal laten al gedeeltelijk de impact van de pandemie op de club zien, maar de grootste klap komt dit kwartaal en waarschijnlijk daarna,” maakte voorzitter Ed Woodward bekend.    

  Instanews image
  © AFP — Ed Woodward.