1. 17/05/2020

  Mountainbikers voor de start met mondmaskers

  Internationale wielerwedstrijden zijn nog altijd verboden, maar in Tsjechië zijn ze weer begonnen met een regionale mountainbikewedstrijd. In Hradec Kralove moest ieder deelnemer aan de start een sjaal of een masker voor zijn mond dragen. Na het startsignaal mochten de kapjes weer af.

 2. 17/05/2020

  Boyata ontkent zoen aan ploeggenoot Grujic

  De Belgische international Dedryck Boyata van Hertha BSC heeft ontkend dat hij zijn ploeggenoot Marko Grujic gisteren in de gewonnen uitwedstrijd tegen Hoffenheim (0-3) een zoen op de wang heeft gegeven. Dat zou een overtreding zijn geweest van de gedragscode voor profvoetballers, die in de Bundesliga wegens het coronavirus geldt. Boyata laat een dag later op Instagram echter weten dat het niet om een uiting van vreugde gaat, maar dat hij Grujic raad gaf bij een stilstaande situatie.

  ,,Het was geen kus en zelfs geen viering", beweert de verdediger. ,,Ik verontschuldig mij dat ik mijn handen op het gezicht van Marko gelegd heb. Ik wilde hem alleen aanwijzingen voor een standaardsituatie geven. We moeten momenteel absoluut voorzichtig zijn nu we in deze omstandigheden spelen. We dienen daarbij zeker onze manier van juichen aan te passen."

  Instanews image
  © REUTERS
 3. 17/05/2020

  Twee spelers Parma in quarantaine na positieve test

  Twee voetballers van Parma zijn in quarantaine geplaatst nadat ze positief getest hebben op het coronavirus. Dat heeft de Italiaanse club gisteravond gemeld. Beide spelers vertonen geen symptomen en zijn in prima fysieke gesteldheid, benadrukt Parma. Het duo is in isolatie geplaatst en staat onder voortdurend toezicht.

 4. 17/05/2020

  Iedereen test negatief bij Inter

  Goed nieuws vanuit het kamp van Internazionale. Het team van Stefan de Vrij meldt dat vrijdag iedereen getest is op covid-19, maar dat al die tests negatief waren.

  Vanaf morgen mogen de Italiaanse voetbalclubs weer de groepstraining hervatten. De regering zette daarvoor vorige week al het licht op groen. 

 5. 17/05/2020

  Celta beboet Sisto voor reis naar Denemarken

  De Deense aanvaller Pione Sisto heeft zijn 'vlucht' naar zijn vaderland vanuit Spanje fors moeten bekopen. Zijn club Celta gaf de international een boete van liefst 60.000 euro omdat hij in maart zonder toestemming met de auto naar Denemarken was gereden.  Sisto overtrad daarmee de lockdownregels in Spanje.

  Sisto (25) wilde vluchten voor de lockdown in Spanje en legde zo'n 3000 kilometer af. Pas toen hij het land uit was, meldde hij de club van zijn plannen. Op 6 mei vloog hij terug naar Spanje, waar de clubs de training hebben hervat; eerst nog individueel, vanaf maandag in grotere groepen. Sisto weigert vooralsnog te trainen. "Hij heeft een probleem en werkt niet samen met de club om het op te lossen", liet Celta-voorzitter Carlos Mourino vrijdag al weten.

  Voordat de club maandag weer in groepen gaat trainen werden de spelers nog getest op het coronavirus. Ook Sisto onderging een test. De uitslagen zijn nog niet bekend. Sisto kwam dit seizoen in 21 duels tot vier doelpunten.

  Instanews image
  © EPA