1. 04/04/2020

  We sluiten dit liveblog!

  Tot zover dit liveblog. Wil je niets missen? Volg dan in ons speciale dossier al het nieuws over het coronavirus. Al het landelijke en internationale coronanieuws kun je blijven volgen in ons landelijke liveblog. Nog een fijn weekend!

 2. 04/04/2020

  Een hulplijn waar zonder kosten ondersteuning wordt geboden aan zorgverleners. Een digitaal café waar mannen die in de coronazorg werken hun hart kunnen luchten. 

  Steeds meer initiatieven duiken op om zorgverleners, die door de coronacrisis langdurig worden blootgesteld aan stress, een luisterend oor te bieden. In Zutphen slaan Ynke van Zuidam en Annemarijke Ypma de handen ineen.

  Instanews image
  © We zorgen samen — Annemarijke en Ynke
 3. 04/04/2020

  Nu de crisismaatregelen nog weken zullen duren, besluiten steeds meer winkeliers in Zwolle om de deuren toch weer open te gooien. ,,Er komen deze week weer een aantal winkels bij.’’ 

 4. 04/04/2020

  Drukte bij de bouwmarkten in Apeldoorn. Nu iedereen thuis moet blijven zijn mensen massaal aan het klussen geslagen. In Apeldoorn houden beveiligers het aantal bezoekers in de gaten. 

  Instanews image
  © Persbureau Heitink — In de rij voor de bouwmarkt in Apeldoorn.
 5. 04/04/2020

  Het aantal nieuwe mensen dat op is genomen op de intensive care neemt af. In de afgelopen 24 uur zijn er 36 nieuwe mensen op de ic terechtgekomen. Gisteren waren dat er 51.

  Voorzitter Ernst Kuipers van het Landelijk Netwerk Acute Zorg: ,,We zien het aantal opnames de afgelopen dagen minder snel stijgen dan vorige week, de social distancing lijkt te werken. Het is dus heel belangrijk om dat voort te zetten.”