Bekijk alle updates
 1. 31/03/2020

  In een leegstaand gedeelte van het St Jansdal-ziekenhuis in Lelystad komt een tijdelijke zorglocatie voor herstellende corona-patiënten. 

  De locatie wordt volgens de GGD ingericht voor 70 patiënten en kan vermoedelijk vanaf het eind van deze week gebruikt worden.

 2. 31/03/2020

  175 mensen zijn afgelopen 24 uur in Nederland overleden aan het coronavirus. Dat meldt het RIVM. Niet eerder meldde het RIVM zoveel doden in één dag. Het totaal aantal dodelijke slachtoffers in ons land komt daarmee op 1039.

  Het totaal aantal positief geteste personen steeg het afgelopen etmaal met 845 en staat nu op een totaal van 12.595. Het aantal ziekenhuisopnames nam toe met 722. Van het totaal aantal gemelde patiënten kwamen er  4712 in het ziekenhuis terecht.

 3. 31/03/2020

  Vanmiddag komt de ministeriële commissie crisisbeheersing, de groep meest betrokken ministers, weer bijeen om te besluiten over verlenging van de corona-maatregelen.

  Duidelijk is al dat ze ongeveer enkele weken zullen doorlopen na 6 april, tot eind april/begin mei. De exacte datum wordt vanavond om 19.00 uur bekendgemaakt tijdens een persconferentie op het ministerie van Justitie en Veiligheid. Deze is live te volgen op onze website.

  Die zal deze keer alleen worden gegeven door premier Rutte en zorgminister De Jonge, die over het coronadossier gaat. Onlangs was er kritiek op de organisatie van de persconferenties. Rutte heeft zelf toegegeven dat die 'te rommelig' waren.

 4. 31/03/2020

  Het aantal personen uit Zwartewaterland dat is overleden door het coronavirus is opgelopen tot twaalf. Vanochtend is een vrouw uit Hasselt die in het ziekenhuis lag overleden. 

  Gisteren maakte burgemeester Eddy Bilder bekend dat er voor het eerst iemand uit Genemuiden met een ‘aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid’ is gestorven aan de gevolgen van het coronavirus. 

  Hasselt is met elf mensen die overleden zijn aan corona zwaar getroffen. Zes overleden personen zaten in verzorgingshuis De Hazelaar. Ook een pas 58-jarige man uit Hasselt is overleden.

  Instanews image
  © Pedro Sluiter Foto
 5. 31/03/2020

  De openstelling van Lelystad Airport wordt met een jaar uitgesteld tot november 2021. Door de coronacrisis is er voorlopig helemaal geen regionale luchthaven nodig om vluchten van Schiphol over te nemen.