1. 02/03/2020

  Dit liveblog is gesloten. Vanwege het hoge aantal berichten rondom het coronavirus wordt het liveblog erg lang. Hierdoor zijn wij genoodzaakt een keer in de zoveel dagen een nieuw blog aan te maken. Het nieuwe liveblog lees je hier.

 2. 02/03/2020

  Opnieuw is in de gemeente Loon op Zand een coronapatiënt gemeld door het RIVM. Het inmiddels vijfde slachtoffer in de Brabantse plaats is een vrouw en een bekende van de 56-jarige man, bij wie vorige week de allereerste besmetting in ons land werd vastgesteld. De vrouw hoort naar alle waarschijnlijkheid bij de groep nieuwe besmettingen die vandaag is gemeld.

  De zieke vrouw moet thuis in isolatie blijven. Onderzocht wordt met wie ze onlangs contact heeft gehad. Ze blijft komende twee weken onder medisch toezicht. 

 3. 02/03/2020

  Een aantal medewerkers van het Beatrixziekenhuis in Gorinchem zit uit voorzorg in thuisisolatie. Zij hebben klachten en worden op dit moment getest op het coronavirus.

  Om hoeveel personeelsleden het gaat, kan het ziekenhuis niet zeggen. Het is ook niet bekend wanneer duidelijk wordt of zij daadwerkelijk zijn besmet of niet. Volgens Dionne Puyman van het Beatrixziekenhuis gaat het om een ‘voorzorgsmaatregel’Lees hier meer.

  Instanews image
  © ANP — Het Beatrixziekenhuis in Gorinchem.
 4. 02/03/2020

  In Frankrijk is een derde patiënt aan de gevolgen van het coronavirus bezweken. Het gaat om een bejaarde uit Crépy-en-Valois, ten noordoosten van Parijs. Dit is ook de plaats waar een ander Frans slachtoffer werkte. Deze 60-jarige man overleed woensdag in Parijs.

 5. 02/03/2020

  Het RIVM waarschuwt nu ook: er gaat veel onzin rond over het nieuwe coronavirus op sociale media. De uitbraak is voer voor speculaties en complottheorieën - van biologisch wapentuig tot een zieke paus. ,,Je kunt het best herkennen.” 

  De afgelopen week gingen er ook opvallend veel screenshots rond van ‘nieuwe besmettingen’ in het land. De berichten waren in een jasje gestoken van serieuze nieuwsmedia, maar ze klopten niet. Lees er hier meer over.