1. 15/08/2019

  "Hele gezin kapot gemaakt"

  Bij het einde van de zitting lopen de emoties weer hoog op. Familie van slachtoffer Akfidan roept dat de verdachten het hele gezin kapot hebben gemaakt. Ze worden afgevoerd. De zitting is klaar. 7 november heeft weer een regiezitting plaats, die nog steeds tot meer onderzoek kan leiden.

 2. 15/08/2019

  Verklaring van Kamil A. zal 'een visie' zijn

  Michels zegt dat de verklaring van Kamil A. niet zal leiden tot heel veel aanvullend onderzoek. Het is een visie op het gebeuren. Verdachte Dennis A. zegt dat hij geen verklaring aflegt. Op een vraag daarover van rechter Ben Hendriks zegt hij dat hij zich op zijn zwijgrecht beroept.

 3. 15/08/2019

  Officier Van Veen: lekken de advocaten zelf?

  "Nee, natuurlijk heeft Justitie de pers niet gefaciliteerd en de politie ook niet', zegt officier Van Veen op de vraag van advocaat Van der Wal hoe het kan dat de pers zoveel weet. Hij zegt dat hem de afgelopen week is opgevallen, dat informatie die de pers heeft gehaald al wel naar de advocaten van de verdachten was gestuurd, maar nog niet naar de advocaten van de nabestaanden. Dat was een heel bewuste keus, zegt hij. "Tja, vul maar in", zegt Van Veen. "Ik zou zeggen: wie de schoen passe, trekke hem aan".

 4. 15/08/2019

  Processtuk of geen processtuk, dat was de vraag

  Het OM heeft onderscheid gemaakt tussen processtukken en geen proces stukken. Van der Wal heeft bijvoorbeeld gevraagd om de inhoud van een telefoon van zijn cliënt, en waar de telefoon is. Die stukken heeft enkel Van der Wal gehad, volgens de officier, maar zijn geen processtukken. Om misverstanden te voorkomen zal officier Van Veen voortaan iedereen alles krijgen.

 5. 15/08/2019

  Als ze gaan verklaren, dan begint zoon Dejan en vult vader Kalil aan

  Advocaat Jeroen Michels constateert dat advocaten verschillende stukken uit het dossier kijken. Hij vindt dat er te weinig tijd is tussen de afronding van het onderzoek (1 november) en een volgende zitting (7 november). Hij vertelt dat vader Kalil contact heeft gehad met Dejan over het afleggen van een verklaring. Dejan zal aftrappen en Kalil aanvullen. Hij kan niet zeggen op welk moment dat is. Volgens hem maakt het niet veel uit of dat na negen maanden na het begin van het onderzoek is, of na 12 maanden.