1. 18/03/2019

  We sluiten dit liveblog. Nagenoeg alle treinen rijden weer na de werkonderbreking die de spoorbonden vanochtend hadden georganiseerd. Wel zijn er nog vertragingen en zijn sommige treinen korter dan normaal. 

  Op de snelwegen was het vanochtend drukker dan normaal, onder meer omdat er vanwege de aangekondigde stakingen meer auto's op de weg waren en er een aantal ongelukken plaatsvond. Maar een grote chaos bleef uit. 

  Later vandaag zullen er in negen grote steden nog manifestaties worden georganiseerd door de vakbonden, bedoeld om het kabinet duidelijk te maken dat 66 jaar de pensioenleeftijd moet blijven. Tot slot staakt ook het Schipholpersoneel nog, onder meer bij de check-in. Dat gebeurt tussen 12.30 tot 13.36 uur.

 2. 18/03/2019

  De ochtendspits op het spoor verliep moeizamer dan normaal, ook omdat een aantal treinritten werd geschrapt. Op sommige perrons was het dringen geblazen. ,,Het is veel drukker dan normaal. We zien ook treinen waar geen mensen meer in kunnen'', zegt een woordvoerder van reizigersorganisatie Rover.

 3. 18/03/2019

  Op het Haagse Malieveld begint om 12.00 uur een grote manifestatie, bedoeld om het kabinet duidelijk te maken dat 66 jaar de pensioenleeftijd moet blijven. Ook in onder meer Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Eindhoven en Arnhem komen actievoerders uit verschillende beroepsgroepen bijeen.

  Marco Dons on Twitter

  Podium staat ⁦@vakbond⁩ ⁦@CNVZorgWelzijn⁩ #goedpensioen #Eindhoven

 4. 18/03/2019

  Steeds meer hulpdiensten sluiten zich aan bij de colonne die over Nederlandse snelwegen richting Den Haag gaat. Politiewagens, ambulances, brandweerwagen, ze rijden allemaal in een stoet met 66 km/u over de snelweg. Het zorgt her en der voor drukte en oponthoud in het land, maar niet al te grote problemen. Het andere verkeer kan er niet langs.

  WijkagentVisschedijk on Twitter

  Noord Nederland aangesloten samen op stap A1 ri #DenHaag #politie #douane #brandweer #route66 veel viaductsupport @BrandweerTwente @POL_Enschede @BennieBeuvink @Politiebond @npb

 5. 18/03/2019

  Bekijk hieronder de beelden terug van de staking vanochtend op station Arnhem centraal.