1. 09/01/2019

  Oost west, thuis best: PEC arriveert in Zwolle

  Home sweet home, appte de perschef iets voor vijven, toen PEC met de bus het stadioncomplex oprolde. Selectie en staf zijn na zes dagen in het Spaanse Mijas weer thuis. Thuiskomen maakt iedereen blij, want hoe goed het trainingskamp ook was, er gaat niets boven het eigen nestje. 

  De voorbereiding op de tweede seizoenshelft onder de nieuwe trainer Jaap Stam wordt morgenvroeg hervat in het eigen onderkomen in Zwolle. Vrijdag wacht - na de remise tegen Nürnberg (1-1) - een tweede test voor de degradatiekandidaat. Naast de BayArena is de nieuwe club van coach Peter Bosz dan de tegenstander.

  Instanews image
  © Randall — Om 14.30 uur plukten de PEC Zwolle-speler hun koffers van de bagageband op Eindhoven Airport, waarna ze even voor vijven met de bus bij het stadion in Zwolle arriveerden.

  Het blog eindigt dan ook hier. Wij danken een ieder die hier in de schaduw trad van PEC de afgelopen week en wellicht tot volgend jaar. Hasta pronto! 

 2. 09/01/2019

  PEC Zwolle is terug in Nederland

  PEC is back in Holland. Het transavia-toestel met spelers en stafleden aan boord landde even na tweeën op Eindhoven Airport. Daar zal na het verkrijgen van de bagage de weg met de bus vervolgd worden naar Zwolle. De verwachting is dat PEC na een trainingskamp van zes dagen in Spanje vanmiddag tussen 16.00 uur en 17.00 uur weer arriveert bij het eigen stadion.

 3. 09/01/2019

  PEC out, Luzern in

  Net als vorig jaar wordt PEC Zwolle hier afgelost door het Zwitserse Luzern. Onmiddellijk na het vertrek van de spelersgroep begon het personeel hier het hotel alweer in een nieuw jasje te steken. Ook die club heeft zo haar wensen met betrekking tot het materiaalhok, de eetruimte en de massagekamer. De groundsmen namen het veld vanmorgen alweer onder handen. Luzern is de nummer vijf van Zwitserland.

  Overigens legde Laura, een receptioniste hier die hier er wezen mag, deze week uit dat het Franse Lens ook als een soort van straf de jaarwisseling doorbracht in La Cala de Mijas. Dat zou namelijk ook het gevolg van de degradatie zijn vorig jaar. Dus als we dit blog niet begin januari volgend jaar maar eind december al heropenen, dan weet u waar het aan gelegen heeft.

 4. 09/01/2019

  Vliegangst? 'Gus stapt met parachute het vliegtuig in'

  Van alle PEC Zwolle-spelers zit Gustavo Hamer momenteel tijdens de terugvlucht met de meeste angst in het vliegtuig. Dat bleek maandagavond in een rondetafelgesprek over trainingskampen met Diederik Boer, Mike van Duinen, Gustavo Hamer en Clint Leemans.

  Instanews image
  © Martijn van Reeden — Diederik Boer over vliegangst: ,,Nicolai Boilesen moest je van tevoren platspuiten bij Ajax."

  Welke speler heeft de meeste vliegangst?

  Van Duinen: ,,Die kleine Braziliaan hier.
  Gustavo Hamer: ,,Ik heb er een bloedhekel aan. Als je omhoog gaat, en dat ding begint te wiebelen, mijn god.""
  Clint Leemans: ,,Heb je hoogtevrees, Gus?"
  Hamer: ,,Nee, het is meer dat ik zelf geen controle heb. Dan word ik gek. Of ik doemdenk?"
  Diederik Boer: ,,Ja, Gus stapte met een parachute het vliegtuig in, hahaha."
  Hamer: ,,Ik begin wel te bibberen. Dan hou ik alles in de gaten. Dan probeer ik met muziek wat te redden. Dat helpt weinig. Eenmaal in de lucht gaat het wel."
  Van Duinen: ,,Michiel Kramer vond het niks."
  Leemans: ,,Je moet wel durven vliegen als voetballer. Helemaal als je bij een topclub zit of erheen wil. Dan speel je ook veel Europese wedstrijden."
  Boer: ,,Nou, ik heb bij Ajax Nicolai Boilesen meegemaakt. Die moest je van tevoren platspuiten, hoor. Die kon daar wel twee dagen zenuwachtig over zijn. Extremer heb ik ze niet meegemaakt."

  Lees het hele rondetafelgesprek hier.

 5. 09/01/2019

  PEC zit met trotse materiaalman en alle 40 ballen in vliegtuig

  De trip van PEC Zwolle behelsde zes dagen, acht trainingen en een oefenwedstrijd tegen het Duitse Nürnberg (1-1). Materiaalman Jan de Groot beleefde een primeur. Veertig eredivisieballen nam hij mee en voor het eerst hoefde hij niet minder ballen in te pakken voor de terugweg. ,,Bijzonder hoor. We hebben ze gewoon allemaal", stelde hij gisteren nog trots. 

  De Groot zal niet de enige Zwolse reiziger zijn die met een goed gevoel aan huiswaarts keert. We hebben de hele week tig spelers, stafleden en bestuurders gesproken. Zelfs als het kladblokje achterwege bleef, hoorden we geen wanklank over La Cala de Mijas, of het moet de ietwat harde broccoli geweest zijn maandagavond. Het klimaat was de grootste plus, maar het hotel heeft met de goed verzorgde grasmat, de keuken en de gastvrijheid ook indruk gemaakt op de spelers. 

  Instanews image
  © Johan Inan — De terugvlucht van PEC Zwolle staat voor 11.10 uur gepland.

  PEC Zwolle in 2020? Dat wordt ook weer Mijas. De club blijft La Cala trouw. Al moet daar na de winterstop nog veel voor gebeuren in Nederland, waar de degradatiekandidaat rond 14.00 uur landt. De selectie is zojuist in Málaga aan boord gegaan van de Boeing van Transavia en maakt zich op voor de om 11.00 uur geplande terugvlucht.